Nat Scheren

Wat is nat/traditioneel scheren

Je kunt spreken van nat scheren als je scheerzeep, scheerschuim of scheerolie gebruikt in combinatie met een scheermes om je te scheren. Elektronische apparaten komen er niet aan te pas.

Hoe oud moet ik zijn om me nat te scheren

Je kunt al beginnen met nat scheren vanaf het moment dat je je kunt en wilt scheren. Het is aan te raden direct te beginnen met nat te scheren zodat je huid hier aan kan wennen.

Wat is beter, nat scheren of elektrisch scheren

Er is geen beter of slechter, het is slechts een persoonlijk keuze. Onthoud wel dat je huid went aan de manier van scheren. Iemand die zich nat scheert kan heel erg moeilijk wennen aan elektronische scheerapparaten maar andersom geldt hetzelfde. In sommige gevallen reageert je huid beter op het één dan op het ander.

Wat voor scheermesjes moet ik gebruiken

Je kunt ervoor kiezen om je met een klassiek scheermes of met een scheermeshouder te scheren. Een klassiek scheermes heeft 1 mes en het lamet hiervan is verwisselbaar. Scheermeshouders zijn scheermessen waarbij de kop verwisselbaar is, deze bestaat vaak uit meerdere dunne mesjes.

Wat is het voordeel van scheren met een kwast?

Door het gezicht in te zepen met een en een draaiende beweging, zet u de baardharen extra omhoog. Hierdoor kan de zeep beter inwerken op de baardhaar en kunt u dichter op de huid scheren en dus krijgt u een beter en gladder resultaat.

 

Hoe moet ik scheren met de kwast?

Maak de kwast nat en ga vervolgens met de kwast door het scheerzeep kuipje heen. Breng vervolgens de zeep met een draaiende beweging aan op het gezicht. Als de zeep goed verspreidt is over het gezicht kunt u beginnen met scheren

 

Gevoelige huid

Ik krijg rode bulten door na het scheren, hoe kan dat

Rode bultjes betekenen in de meeste gevallen dat er haartjes zijn die niet door de huidoppervlakte heen kunnen komen. Dit wordt veroorzaakt door een verstopte huid, ontstoken haarzakjes en/of verkeerd scheren.

Ik krijg rode vlekken van het scheren, hoe komt dat?

Dit kan verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende reden is dat men en gevoelige huid heeft. Daarnaast beschadigt elke scheerbeurt je huid, daarom is het belangrijk je altijd met een scherp mesje te scheren. Ben je overgegaan van nat scheren naar elektrisch scheren, of andersom, dan kan dat ook een reden zijn.

Waarom heb ik last van ingegroeide haartjes

Ingegroeide haartjes zijn erg vervelend en veroorzaken in sommige gevallen kleine bultjes. Scheer je daarom goed, neem de tijd om eerst met de haarrichting mee te scheren, alvorens tegen de haarrichting in te scheren.

Ik heb een branderig gevoel tijdens en/of na het scheren

Scheren kan soms pijnlijk zijn, vooral als je er een branderig gevoel aan over houdt. – Controleer of je mesjes scherp genoeg zijn – Controleer of je scheermachine nog goed is – Geef je huid af en toe wat rust. – Gebruik aftershave of aftershave balsem – Gebruik scheerolie.

 

Ik heb acne, kan ik me scheren?

Heb je last van acne of puistjes? Dan is scheren erg moeilijk. Neem de tijd om je scheren en probeer om de bultjes en de puistjes heen te scheren. Heb je je toch gesneden tijdens het scheren vergeet dan niet goed voor de wonden te zorgen om infecties te voorkomen.

Producten

Scheerzeep, scheergel of scheerschuim

Deze keuze is persoonlijk, vaak wordt er voor schuim of gel gekozen omdat men denkt dat dat sneller is. Dat is niet helemaal waar, door je met scheerzeep in te soppen bereid je je huid beter voor op de scheerbeurt. De haartjes gaan overeind staan de huid ontspannen zich. Hierdoor kun je je sneller, nauwkeuriger en beter scheren. Scheerschuim of scheergel kan heel handig zijn als je op reis gaat; je hoeft geen scheerkwast mee te nemen. Die blijft lang nat en dat is onhandig in de toilettas.

Wat is Aluin

Aluin wordt als bloedstelpend middel gebruikt als men zich gesneden heeft tijdens het scheren. Het is een erg traditioneel maar zeer effectief middel. Aluin is effectief tegen kleine wondjes en sneetjes.  Raadpleeg bij grote wonden de huisarts!

Aftershave balsem of aftershave

Aftershave balsem gebruik je om je huid na het scheren te verzorgen. Het verschil tussen aftershave en aftershave balsem zit in de concentratie alcohol. Aftershave balsem heeft een verzorgend en verkoelend effect maar brandt niet.

Wat is het verschil tussen de kapperskwast en de scheerkwast?

De kapperskwast heeft dikkere haren en zijn gemaakt van 100% natuurlijk varkenshaar en dat voelt prettiger op de huid. Daarnaast is de kapperskwast zachter. De scheerkwast daarentegen is van 50% varkenshaar en 50% synthetisch haar. Nog steeds heel fijn om mee te scheren en in de aanschaf een stuk goedkoper.

 

Overige vragen

Ik zoek de Fixif Foam maar die kan ik nergens vinden

De Vergulde Hand Fixif Foam zit sinds 2012 niet langer in ons assortiment. Er is ook geen voorraad meer van. Voorlopig is er nog geen alternatief op de markt. Mocht De Vergulde Hand het product in de toekomst opnieuw op de markt brengen, dan zal dit via de website en andere communicatiekanalen worden gecommuniceerd.

Waar kan ik De Vergulde Hand kopen

Kijk voor een overzicht van de verkooppunten op de contactpagina

Mijn vraag staat hier niet tussen en nu?

Dan kun je je vraag aan ons stellen via ons contactformulier.

Ik zoek de Scheercrème van De Vergulde Hand, maar die kan ik nergens vinden

De Vergulde Hand Scheercrème zit sinds eind 2016 niet langer in ons assortiment. Er is ook geen voorraad meer van. Voorlopig is er nog geen alternatief op de markt. Mocht De Vergulde Hand het product in de toekomst opnieuw op de markt brengen, dan zal dit via de website en andere communicatiekanalen worden gecommuniceerd.